Kawa cavena Autorskie kawy CAVENA

Cavena Essentiale Quality Coffee – jest kawą paloną ziarnistą pochodzącą z Brazylii, Indii i Wietnamu o średnio brązowej barwie. Posiada pełny, zdecydowany smak ze szlachetną nutką goryczki i delikatnym aromatem migdałów.
Skład mieszanki: 50% Arabica, 50% Robusta
Pochodzenie: Brazylia, Wietnam, Indie
Typ: Kawa ziarnista

 

Cavena Aromatica Quality Coffee – to kawa palona ziarnista, mieszanka arabiki z Brazylii oraz wietnamskiej robusty. Posiada barwę średnio brązową, pełny smak z wyczuwalną nutą migdałów oraz doskonały karmelowy zapach z nutą orzechów.
Skład mieszanki: 70% Arabica, 30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia, Wietnam
Typ: Kawa ziarnista

Cavena Perfecto Quality Coffee – to kawa palona ziarnista, mieszanka doskonałych kaw arabiki z Brazylii. Posiada średnio brązową barwę, lekko orzeźwiający smak orzechowy z nutą cytrusową oraz wspaniały karmelowy zapach z nutą orzechową.
Skład mieszanki: 100% Arabica
Pochodzenie: Brazylia
Typ: Kawa ziarnista

Cavena Crema – Kawa ziarnista świeżo palona pochodząca z Brazylii  i Wietnamu o wyrazistej brązowej barwie. Wyróżnia się nutą gorzkiej czekolady przełamanej słodkim karmelem, lekko wyczuwalna nuta owocowa. Zrównoważony balans smaku w espresso i doskonała w połączeniu ze spienionym mlekiem. Idealna do ekspresów automatycznych i przelewowych. Duża zawartość kofeiny. Kawa mocno palona.

Skład: 50% Arabica, 50% Robusta 
Pochodzenie: Brazylia, Wietnam   
Typ: opak. Eco – papier.

cavena divider

100% arabiki, kawy jednorodne

KENIA KARIMIKUI stopień palenia jasny. Subtelna, bardzo mocno owocowa kawa, profil wyczuwalny owoce lasu-jerzyny-jagody.
– Kraj pochodzenia: Kenia
– Region: Central Highlands, Wysokość: 1700-1800 m n.p.m.
– Farma: Rungeto
– Odmiana: SL34, SL28
– Obróbka: Natural

ETIOPIA SIDAMO stopień palenia jasny. Profil: słodka, czekoladowa
– kraj pochodzenia: Etiopia
– Region: Sidamo, Wysokość: 1200-1800m n.p.m.
– Farma: blend
– Odmiana:  Typica
– Obróbka: Washed

GWATEMALA SHB stopień palenia – średni. Profil nuty czekoladowo-karmelowe
– Kraj pochodzenia: Gwatemala
– Region: huehuetenango, Wysokość: 1200-1500 m n.p.m.
– Farma: Rosario
– Odmiana: Bourbon and Caturra
– Obróbka: Sun Dried and drum dried

KOLUMBIA EXCELSO stopień palenia średni. Profil : Orzechowo-czekoladowa
– Kraj pochodzenia: Kolumbia
– Region: Medelin, Wysokość: 1000-2000m n.p.m.
– Farma: FCA
– Odmiana: Finca
– Obróbka: Washed

 

BRAZYLIA YELLOW BOURBON stopień palenia jasny. Profil: słodycz, neutralność
– Kraj pochodzenia: Brazylia
– Region: Minas Gerais, Wysokość: 1100-1500m n.p.m.
– Farma: Fazenda Rainha
– Odmiana: Bourbon
– Obróbka: Pulped natural/semi washed

INDIE PLANTATION stopień palenia średnio-ciemny. Profil: pikantna, wyrazista
– Kraj pochodzenia: Indie
– Region: Karnataka, Wysokość: 1200-1500m n.p.m.
– Farma: blend
– Odmiana: Typica, Caturra
– Obróbka: Washed